La nova CaixaBank s'estrena en borsa amb una reculada de l'1,46%

Dissabte passat es va concretar la fusió per absorció a Bankia, que aquest dilluns ha abandonat l'Ibex

Les empreses de l'Ibex, en una imatge d'arxiu
Les empreses de l'Ibex, en una imatge d'arxiu

La nova CaixaBank no ha tingut la millor estrena al parquet. L'acció de la nova entitat, fruit de la fusió per absorció de CaixaBank a Bankia, registrava la tercera caiguda més gran del principal indicador del mercat nacional, l'Ibex-35, amb una reculada de l'1,46% en la seua primera sessió borsària. A les 9:40 hores, CaixaBank perdia 0,038 euros, aquest 1,46%, fins a 2,573 euros. L'any acumula una pujada del 22,47%.

Per la seua banda, Bankia abandona aquest dilluns l'Ibex, l'índex borsari de referència espanyol del qual formen part les 35 empreses amb major liquiditat. Substituirà a l'entitat financera l'empresa catalana Fluidra, dedicada a l'equipament de piscines i al benestar.

D'altra banda, les accions de CaixaBank de nova emissió per a atendre el bescanvi de la fusió amb Bankia han sigut admeses a negociació i començaran a cotitzar hui mateix, segons ha informat aquest dilluns l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

També aquest dilluns començ la que serà la primera campanya institucional de publicitat de CaixaBank després de fer-se efectiva la fusió dissabte passat amb Bankia, sota el lema “Ser els primers a estar amb tu”.

També et pot interessar

stats