Els bancs no hauran de pagar l’impost de les hipoteques signades amb l’Església, l’estat i els partits polítics

Tot i que s’especifica que la banca no podrà desgravar-se el pagament d’aquest impost, la mesura no entrarà en vigor fins l’1 de gener del 2019

La ministra d'Economia Nadia Calviño al costat del governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos i el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Sebastián Albell durant una reunió
La ministra d'Economia Nadia Calviño al costat del governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos i el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Sebastián Albell durant una reunió / Fernado Villar (Efe).

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest divendres el decret que modifica la llei de l’impost hipotecari aprovat pel Consell de Ministres. Ahir l’accent es va posar en la modificació de l’article 29 de la Llei d’impostos sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats per a establir que els bancs han de fer-se càrrec del pagament d’aquest impost que fins ara assumia el client.

La gran novetat respecte del que es va anunciar ahir en el Consell de Ministres és que el govern central també ha aprofitat per a modificar l’article 45 que especifica que els bancs no hauran de pagar l’impost de les hipoteques quan concedisquen préstecs hipotecaris a l’wstat, els partits polítics amb representació parlamentària, Creu Roja d’Espanya, l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), l’Esglèsia i les comunitats religioses que tinguen subscrits acords de cooperació amb l’estat.

A més, tampoc hauran de fer front a aquest impost en els casos en què es tracte d’entitats sense ànim de lucre acollides al règim fiscal especial com ara, fundacions, ONG o federacions esportives, les caixes d’estalvis i les fundacions bancàries per les seues adquisicions directament destinades a la seua obra social.

Aquest nou decret entrarà en vigor demà i començarà a aplicar-se en la constitució de noves hipoteques a partir de dilluns que ve. A més, tot i que s’especifica que la banca no podrà desgravar-se el pagament d’aquest impost, la mesura no entrarà en vigor fins l’1 de gener del 2019.

També et pot interessar

stats