La banca i les petrolieres pagaran un tipus mínim del 18% de l'impost de societats

La ministra d'Hisenda ha reiterat que el govern presentarà a final de novembre els pressupostos del 2019.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero / Rodrigo Jimenez (Efe)

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat aquest dimecres que la banca i les empreses que es dediquen a l'exploració de jaciments d'hidrocarburs pagaran un tipus mínim del 18% en l'impost sobre les societats, en lloc del 15% que gravarà la resta de les grans empreses.

Montero, en declaracions a la premsa, ha indicat que ara els bancs i les petrolieres estan gravades amb un tipus incrementat del 30%; i la resta, del 25%.

Hi haurà pressupostos amb una nova senda o sense

La ministra ha reiterat que el govern central presentarà a final de novembre els pressupostos del 2019 i ha afirmat que, a l'octubre, remetrà a Brussel·les el projecte pressupostari. Hisenda està elaborant el projecte de dues maneres diferents: una que contempla que la nova senda de dèficit estarà en una fase avançada al Congrés, i una altra en la qual la senda no estarà incorporada.

Després que la Mesa del Congrés haja rebutjat l'esmena que havia presentat el PSOE en la Llei contra la violència de gènere per a evitar el veto del Senat als objectius de dèficit, l'escenari d'uns pressupostos amb la nova senda sembla més improbable.

La ministra Montero ha afirmat respecte d’això que el Partit Popular i Ciutadans "han ocasionat un problema a tota la ciutadania perquè la retallada la patiran els serveis públics gestionats per les comunitats autònomes i la Seguretat Social".

També et pot interessar

stats