La banca espanyola tanca el primer trimestre amb més de 2.000 milions de benefici

El BBVA i CaixaBank guanyen més que el 2018, mentre que els beneficis de Bankia cauen un 24,5%.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar (centre) presenta els resultats de l'entitat del primer trimestre en una roda de premsa celebrada a València
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar (centre) presenta els resultats de l'entitat del primer trimestre en una roda de premsa celebrada a València / Kai Försterling (Efe).

El BBVA, CaixaBank i Bankia, el segon, tercer i quart bancs d'Espanya respectivament, han presentat els comptes de la seua activitat el primer trimestre de l'any. Les tres entitats han comunicat que tenen beneficis per un valor conjunt de 2.273 milions d'euros. BBVA i CaixaBank han crescut respecte a 2017, i d'altra banda Bankia ha guanyat menys.

El BBVA ha obtingut els majors beneficis. L'entitat ha exhibit uns guanys nets de 1.340 milions d'euros, un 11,8 % més que en el primer trimestre de 2017. Es tracta del "major resultat trimestral dels últims tres anys", segons explica l'informe que ha remés el banc a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El BBVA ha crescut en totes les àrees geogràfiques on opera i explica aquest increment per la bona evolució dels ingressos recurrents, la moderació de les despeses i els menors sanejaments i provisions.

En segon lloc, el grup Caixabank ha informat d'uns beneficis de 704 milions d'euros, que representen un increment del 74,7%. En una roda de premsa a València, ciutat a la qual l'entitat ha traslladat la seu social arran la crisi a Catalunya, els seus representats han contextualitzat la bona salut financera en el primer trimestre de l'any per l'augment dels ingressos bàsics del negoci bancari, la reducció de les dotacions i els majors ingressos de les "participades".

Bankia també ha comunicat beneficis, però en menor quantitat que en el primer trimestre de l'any anterior, a diferència de les altres dues entitats. En una roda de premsa a Madrid el conseller delegat del banc, José Sevilla, ha presentat uns beneficis nets de 229 milions d'euros, que impliquen un descens del 24,5% en relació amb el mateix període de 2017. Sevilla ha explicat aquesta caiguda pel menor resultat de les operacions financeres, l'efecte dels tipus d'interés en negatiu i l'absència del benefici extraordinari de la venda de Globalvia, que es va comptabilitzar en els primers mesos de 2017.

També et pot interessar

stats