Banc Santander tanca onze oficines a la Comunitat Valenciana i Múrcia per l’ERO

L’entitat bancària té previst clausurar 1.150 sucursals al territori espanyol abans que acabe l’any.

Imatge d’arxiu d’una oficina del Santander tancada
Imatge d’arxiu d’una oficina del Santander tancada / Europa Press

Banc Santander tanca aquest divendres 164 oficines a tot Espanya en el marc de l'execució de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que durà a terme l'entitat i que contempla la clausura d'un total de 1.150 sucursals. En concret, onze d'elles estan situades a la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Fa dues setmanes l’entitat bancària ja va tancar 176 oficines, 17 a la Comunitat. A aquests tancaments els en seguiran 175 més el dia 18 d'octubre, 200 el 8 de novembre i 211 el 22 de desembre.

El banc va comunicar que començaria a executar aquest ERO després que finalitzara el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banc Popular en el grup, que va tindre lloc aquest juliol.

Sumant tots els tancaments ja executats i els previstos per a aquest divendres, Banc Santander haurà clausurat 542 oficines.

Vora 2.000 persones s’han acollit a l’ERO 

El Santander i la representació sindical van signar el mes de juny passat un ERO que contempla també l'extinció de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb un import d’entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.

Segons l'última comissió de seguiment del passat 15 de setembre, 1.987 persones, el 61,6% del total, s'havien adherit a la reestructuració de forma voluntària, de les quals 1.018 ja s'han desvinculat i en queden 969 que van ser acceptades però encara estan pendents d'executar.

També et pot interessar