El Banc Santander i els sindicats acorden un ERO amb quasi 3.600 despatxaments

L'entitat, que justifica el pla per causes econòmiques i organitzatives, reubicarà 1.500 treballadors més en altres societats del grup.

Caixer automàtic del Banc Santander
Caixer automàtic del Banc Santander / Europa Press

El Banc Santander i els sindicats han arribat aquest dijous a un acord per a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que planeja escometre l'entitat i que suposarà l'eixida de 3.572 treballadors i treballadores a Espanya, segons han avançat fonts sindicals. A més, es preveu el trasllat o reubicació de 1.500 en altres societats del grup, 400 d'ells a Santander Personal.

El banc ha justificat aquest pla, que comportarà el tancament entre 900 i 1.000 sucursals a l'Estat d'un total d'unes 3.100 oficines, per causes econòmiques i organitzatives. La pandèmia, ha argumentat, ha accelerat la relació amb la clientela per vies digitals.

L'entitat s'ha compromés a acceptar pràcticament la totalitat de les sol·licituds del personal major de 58 anys amb un màxim de rebuigs d'un 10%, i també a donar prioritat a majors de 55 que hagueren sol·licitat l'adhesió voluntària en l'ERO de 2019 i tornen a fer-ho ara.

També et pot interessar

stats