Banc Santander retalla 273 llocs de treball a la Comunitat Valenciana i Múrcia

El grup presidit per Ana Botín va acordar amb els sindicats el tancament de més de 1.000 sucursals.

Oficina del Banc Santander, en una imatge d’arxiu
Oficina del Banc Santander, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El Banc Santander ha reduït la seua plantilla a Espanya en 3.069 treballadors, 273 a la Comunitat Valenciana i Múrcia, després de concloure el període d’adhesió voluntària al seu últim Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), dissenyat per a reduir les duplicitats de la xarxa després de la compra del Banc Popular.

El grup presidit per Ana Botín va acordar abans de l’estiu amb els sindicats retallar la plantilla en 3.223 empleats a Espanya a causa del tancament de més de 1.000 sucursals, i ja s’han executat més del 95% de les eixides.

D’aquesta quantitat, 2.041 són homes i 1.028 dones; 39 són eixides forçoses i 3.030 són adhesions voluntàries al pla de retallades pactat amb els sindicats, segons han avançat fonts de la negociació. El 55% de les eixides, un total de 1.708, s'ha fet per la via de les prejubilacions, mentre que el 45% restant s’ha afrontat a través d’indemnitzacions.

Quant a la retallada de plantilla en la xarxa d’oficines, les àrees territorials més afectades són Andalusia, amb la marxa de 398 treballadors, i Madrid, amb 354; seguides de la Comunitat Valenciana i Múrcia, amb 273 afectats.

També et pot interessar

stats