Banc Santander ofereix prejubilacions des dels 53 anys als treballadors que s'acullen a l’ERO

CCOO critica que les condicions que proposa el banc "fan molt difícil l'adscripció voluntària”.

Banc Santander ofereix prejubilacions des dels 53 anys als treballadors que s\'acullen a l’ERO
Banc Santander ofereix prejubilacions des dels 53 anys als treballadors que s'acullen a l’ERO

Banc Santander oferirà als treballadors que s'acullen a l'expedient regulador d'ocupació (ERO) la possibilitat de prejubilar-se a partir dels 55 anys amb fins al 70% del seu salari en funció de l'edat. Així ho han assegurat fonts sindicals després de la segona reunió formal de la negociació de l’ERO.

També podran prejubilar-se aquells empleats d'entre 53 i 54 anys, i 15 anys d'antiguitat, amb el 65% del salari fins als 63 anys, descomptant l'atur i amb un conveni especial, o amb el 55% més els complements voluntaris.

Els treballadors d'entre 58 i 62 anys i amb més de 15 anys d'antiguitat podran prejubilar-se amb el 70% del salari fins als 63 anys, descomptant l'atur i amb un conveni especial amb la Seguretat Social, o amb el 65% del salari més el 50% dels complements.

Per part seua, els empleats majors de 62 anys amb una antiguitat superior a 15 anys en l'entitat percebran una indemnització de vint dies per any treballat, amb un màxim de dotze mensualitats.

Des de Comissions Obreres han criticat que les condicions "fan molt difícil l'adscripció voluntària i contravenen l'esperit de l'acord de fusió de la cerca de solucions no traumàtiques", per la qual cosa el sindicat ha assegurat que no avalarà aquesta proposta "de cap manera". "Amb aquestes condicions el banc haurà d'acomiadar la gent de manera forçosa", ha lamentat.

Banc Santander ha plantejat un ERO que suposarà l’eliminació de més de 3.700 llocs de treball i el tancament de 1.150 oficines en tot Espanya. L’entitat pretén així eliminar la duplicitat en la xarxa d’oficines després d’haver adquirit Banc Popular i abordar els reptes de la transformació digital.

També et pot interessar

stats