El Banc Santander guanya 2.852 milions fins a març, un 11% més

El fort creixement dels ingressos i el control dels costos han compensat l'increment de les provisions i l'impacte de 335 milions d'euros de la taxa bancària extraordinària

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, en una imatge d'arxiu
La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, en una imatge d'arxiu / Arxiu

El Banc Santander ha guanyat 2.852 milions d'euros en el primer trimestre del 2024, un 11% més que l'any anterior, gràcies al fort creixement dels ingressos i al control dels costos, que han compensat l'increment de les provisions i l'impacte de 335 milions d'euros de la taxa bancària extraordinària.

En un comunicat remés a la CNMV espanyola, l'entitat explica que el marge d'interessos del període, que recull quasi tots els ingressos, ha augmentat un 18%, fins al rècord d'11.983 milions d'euros, gràcies al creixement de l'activitat en tots els negocis.

El Santander ha transformat el seu model de negoci per a aprofitar millor la seua "combinació única d'escala global i lideratge".

Així mateix, en un segon nivell, recull els segments geogràfics, que, segons explica, "han sigut els principals fins al 2023", és a dir, Europa, Amèrica del Nord, Sud-amèrica i DCB Europe, que inclou el negoci de consum a Espanya i Openbank.

Europa va obtindre 1.541 milions d'euros, un 27% més; Amèrica del Nord, 644 milions (-2%); Sud-amèrica, 796 milions (1%), i DCB, 229 (-6%).

La presidenta del grup, Ana Botín, s'ha felicitat per la sostenibilitat dels comptes i l'èxit de la transformació digital, que permet al banc "oferir una experiència de client de més qualitat i millorar l'eficiència, que se situa en el 42,6%, de les millors entre els bancs comparables".

El banc pagarà el mes de maig un dividend per acció de 9,50 cèntims en efectiu amb càrrec al 2023, la qual cosa suma una remuneració total amb càrrec l'any passat de 17,60 cèntims d'euro, un increment d'aproximadament el 50% interanual.

També et pot interessar

stats