El Banc Santander dispara el benefici trimestral un 386%, fins als 1.608 milions d'euros

L'entitat reportarà el 40% del benefici ordinari durant l'any per a dividends una vegada els supervisors ho permeten

Ana Patricia Botín, presidenta del Banc Santander, en una imatge d'arxiu. / REUTERS / ANDREA COMAS
Ana Patricia Botín, presidenta del Banc Santander, en una imatge d'arxiu / Andrea Comas (Reuters)

El Banc Santander ha obtingut un benefici atribuït de 1.608 milions d'euros durant el primer trimestre d'enguany, un 386% superior al resultat de 331 milions del mateix període de l'any anterior, en el qual es va registrar una provisió de 1.600 milions d'euros a causa de la pandèmia, segons ha informat l'entitat.

L'entitat ha registrat en el primer trimestre d'enguany un càrrec net per valor de 530 milions d'euros corresponent als costos de reestructuració previstos per al conjunt de l'any, principalment al Regne Unit i Portugal.

Sense aquest càrrec, el benefici ordinari en el primer trimestre de l'any va ser de 2.138 milions d'euros, un 50% més que en l'últim trimestre de 2020 i que compara amb els 377 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. Aquest és el major benefici ordinari de Santander des del segon trimestre de 2010.

A Espanya, el benefici ordinari va ser de 243 milions d'euros en el primer trimestre, en comparació amb els 90 milions d'euros del mateix període de l'any anterior, gràcies a unes menors provisions (–29%) i la reducció de costos (–8%).

Remuneració als accionistes

L'entitat va reservar 15 punts bàsics de capital per a remuneració a l'accionista, equivalent a un 40% del benefici ordinari del trimestre. El banc reportarà el 40% del benefici ordinari durant l'any per a aquesta remuneració una vegada els supervisors ho permeten.

"Els resultats del primer trimestre mostren la nostra gran orientació al client i els avantatges de la nostra diversificació. Són bons resultats en totes les regions, i destaca el fort creixement als Estats Units, el Regne Unit i en banca corporativa i d'inversió", ha ressaltat la presidenta de Banc Santander, Ana Botín.

Botín: "L'èxit de la vacunació és clau per a la recuperació"

Botín ha ressaltat que l'èxit de la vacunació és clau per a la recuperació econòmica. "Confiem a aconseguir els nostres objectius per al 2021, amb la millora en la ràtio d'eficiència, la reducció del cost del crèdit i l'augment de la rendibilitat", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats