El Banc Santander, condemnat a abonar l'impost de les hipoteques de forma retroactiva

Un jutjat de Màlaga va dictar la sentència el passat 12 de novembre i el banc presentarà un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial.

Europa Press
Europa Press

Un jutjat de Màlaga ha condemnat el Banc Santander a abonar l'impost d'actes jurídics documentats (AJD) sobre un préstec hipotecari de juny de 2014. El jutjat ha argumentat que la disposició del govern per la qual els bancs han de pagar "és tàcitament retroactiva" ja que la norma és interpretativa i pretén eliminar situacions passades incompatibles amb les finalitats jurídiques que persegueixen les noves disposicions.

El Banc Santander ha anunciat que presentarà recurs d'apel·lació després que la sentència, dictada el passat 12 de novembre, assenyalara que el pagament de la taxa havia de recaure en l'entitat ja que el decret aprovat per l'executiu resol una llacuna interpretativa, segons la resolució. D’aquesta manera, el criteri també es podria aplicar a les hipoteques subscrites amb anterioritat a la seua entrada en vigor.

La resolució judicial condemna el Banc Santander a retornar 1.990,31 euros en concepte de despeses de notaria, registre, gestoria i impost d'actes jurídics documentats (1.246,07 euros de l'import total) inclosos en la clàusula declarada nul·la, en no haver pogut acreditar que el consumidor era coneixedor de les condicions del producte contractat. 

Des del despatx  Mora Jordano Abogados auguren que el criteri d'aquest jutjat, afectarà les prop de 12.000 demandes pendents entre banca i consumidors a Màlaga i aclareixen que quedaria sempre pendent conéixer el criteri de l'Audiència Provincial.

També et pot interessar

stats