Banc Sabadell vendrà el 40% de les accions de Ribera Salud per vora 60 milions i mantindrà un 10%

Els guanys podrien quintuplicar la inversió de 12 milions que l’entitat bancària va fer en l’empresa.

Àrea de salut de la Ribera
Àrea de salut de la Ribera

Banc Sabadell vendrà el 40% de les accions de Ribera Salud al grup nord-americà Centene Corporation, segons el preacord aconseguit entre l’entitat i la companyia, que esperaran signar abans de l’estiu i que ha confirmat À Punt NTC. Tot i que l’entitat financera no ha volgut donar xifres concretes de l’operació, alguns mitjans apunten que s’hauria saldat per un import entre 55 i 60 milions d’euros, cosa que quintuplica la inversió del Sabadell (12 milions) i atorgaria un valor de vora 150 milions per a la companyia.   

El pacte contempla que Centene amplie al 90% la participació en la companyia sanitària valenciana i que el Sabadell conserve només un 10%, xifra que permet a l’entitat mantindre la presència en l’empresa sanitària, ja que “hi ha confiança en el projecte”, segons fonts del Sabadell. Fins ara les dues firmes eren propietàries al 50%. 

Banc Sabadell va assumir el 50% de Ribera Salud procedent de l’antiga CAM. Fonts de l’entitat bancària citades per Efe asseguren que l’estratègia actual del banc no passa per mantindre les participacions industrials. 

Negociacions per a revertir la gestió sanitària a Dénia

Una vegada signat, el Sabadell comunicarà l’acord a la Generalitat, amb la qual Ribera Salud es troba en negociacions per a revertir la gestió de l’Hospital de Dénia, a la Marina. El Departament de Salud de Dénia, el contracte de concessió de la qual expira el 2024, està gestionat per la Unió Temporal d’Empreses formada per les firmes DKV, que té el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d’aquestes.

L’abril de 2018 la Generalitat va recuperar la gestió pública de l’àrea de salut de la Ribera, que durant anys havia gestionat Ribera Salud.

En l’actualitat la firma gestiona l’Hospital Universitari del Vinalopó i part de l’atenció sanitària de Crevillent, juntament amb altres centres hospitalaris d’Espanya.

També et pot interessar

stats