El Banc Sabadell i els sindicats suspenen la negociació de l’ERO per a estudiar el panorama que pot obrir la fusió

El president Puig confia que, si es tanca l'operació, no es deterioren els serveis bancaris a la Comunitat Valenciana.

Les dues entitats bancàries que han iniciat converses per a estudiar una possible fusió
Les dues entitats bancàries que han iniciat converses per a estudiar una possible fusió / Europa Press

El Banc Sabadell i els sindicats han suspés temporalment les negociacions de les condicions econòmiques de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), que planteja l’entitat i que afectarà 1.800 treballadors, davant d'una possible fusió d’aquest banc amb el BBVA.

Encara que aquesta integració no està tancada, i ara per ara sols hi ha converses entre les dues entitats bancàries, CCOO apunta que, si prospera l’operació, s’obri un nou panorama que cal valorar. Per això, el sindicat ha demanat un temps i retardar la negociació de l’ERO fins a la pròxima setmana.

CCOO creu que cal fer aquesta pausa perquè les dues parts adopten “la perspectiva necessària per a reprendre la negociació de l’ERO amb les màximes garanties”. Tornaran a reunir-se a principis de la pròxima setmana.

Quant a les repercussions d’aquesta possible fusió al territori valencià, el president de la Generalitat, Ximo Puig, confia que, si finalment es tanca, no es deterioren ni les relacions ni els serveis que les dues entitats mantenen amb la Comunitat Valenciana. Cal recordar que el Banc Sabadell té la seu social a Alacant.

La CEV veu la integració amb bons ulls

En el sector empresarial també han tingut una bona acollida les informacions que apunten a la fusió entre el Sabadell i el BBVA. Rubén García, secretari general de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) a Alacant, creu que la integració dels dos bancs pot resultar positiva per al teixit empresarial valencià.

“L’entitat resultant elevaria les ràtios econòmiques i comptables que presentaven les dues entitats per separat, cosa que pot comportar serveis més eficients per a les empreses i els particulars valencians”, argumentava García. A més, el representant de la CEV recordava que el Sabadell s’ha caracteritzat pel suport a la internacionalització de les empreses de les comarques del sud, un suport que es pot veure incrementat ara si es constitueix una entitat més gran.

També et pot interessar

stats