El Banc Mundial revisa el creixement global fins al 2,5% en 2020, dues dècimes menys

L’organisme alerta que el creixement global es podria reduir substancialment si es materialitzen una sèrie de riscos a la baixa.

El Banc Mundial revisa el creixement global fins al 2,5% en 2020, dues dècimes menys
El Banc Mundial revisa el creixement global fins al 2,5% en 2020, dues dècimes menys

El Banc Mundial ha decidit revisar fins al 2,5% el pronòstic de creixement del producte interior brut (PIB) global en 2020, la qual cosa suposa dues dècimes menys que la prevista anteriorment. Això es deu a la persistència de riscos a la baixa per a l'economia, segons ha explicat l'entitat en l’informe bianual 'Perspectives econòmiques globals'.

L'organisme ha rebaixat els pronòstics de creixement del PIB en tots els horitzons. Així, l'augment de l'economia mundial en 2019 haurà sigut del 2,4%, dues dècimes menys, al mateix temps que per a 2021 també s'ha revisat la previsió a la baixa, fins al 2,6%.

El conjunt de les economies avançades creixerà un 1,4% en 2020, una dècima menys, i un 1,5% en 2021, la mateixa xifra que la prevista anteriorment. La zona euro registrarà un alça de l'1% en 2020, quatre dècimes menys, i de l’1,3% en 2021, la mateixa dada que en la previsió anterior.

El Banc Mundial també ha alertat que el creixement global es podria reduir "substancialment" si es materialitzen una sèrie de riscos a la baixa, com ara un augment de les tensions comercials, un alentiment major del que es preveu en les principals economies del món o inestabilitat financera en les economies emergents.

L’organisme alerta del "ràpid i generalitzat" augment del deute. En aquest sentit, asseguren que l'última onada d'acumulació de deute, que va començar el 2010, ha sigut "la més gran, ràpida i generalitzada" en els mercats emergents i en desenvolupament des de 1970.

També et pot interessar

stats