El Banc d'Espanya trasllada al BCE el frau de 4 milions en l'EMT

L'emissor dona el pas per si CaixaBank poguera ser declarada responsable civil.

Un autobús urbà de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València
Un autobús urbà de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València / À Punt NTC.

El Banc d'Espanya traslladarà al Banc Central Europeu el frau de quatre milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, per tindre competències en matèria de supervisió d'entitats de crèdit, en relació a la condició d'"entitat significativa" de CaixaBank.

Així ho assenyala en un justificant de recepció remés a l'EMT de l'escrit del 16 de gener que l'empresa municipal va registrar per a posar en coneixement del Banc d'Espanya el frau investigat pel jutjat d'instrucció número 18 de València. En el marc d'aquesta investigació, considera, CaixaBank "podria ser declarada responsable civil a conseqüència d’una presumpta actuació negligent en l'execució de determinades transferències bancàries". Amb aquesta frase, el Banc d'Espanya fa referència a les diferents transferències que va fer l'EMT a través d'aquesta entitat a un banc xinés amb seu a Hong Kong.

Les circumstàncies del frau seran analitzades pel Banc d'Espanya per si pogueren ser rellevants dins del marc de les competències i de les funcions de supervisió que té aquesta entitat. A més, informa que traslladarà els fets denunciats al Banc Central Europeu, per tindre competències en matèria de supervisió i, en el seu cas, de sanció, d'entitats significatives com CaixaBank.

L'EMT va posar en coneixement del Banc d'Espanya el frau de quatre milions a l'empresa després que el Consell d'Administració de l'entitat pública acordara efectuar una comunicació d'aquests fets a aquesta institució, en execució de l'acord adoptat pel ple de l'Ajuntament de València del passat 19 de desembre.

També et pot interessar

stats