El Banc d'Espanya rebaixa al 2% el creixement econòmic previst per a 2019

La taxa d'atur continuarà reduint-se però a un menor ritme, i es manté en el 2,4% l'estimació de dèficit per a enguany.

Façana de l'edifici del Banc d'Espanya

El Banc d'Espanya ha rebaixat quatre dècimes, finsal 2%, la previsió de creixement de l'economia espanyola per a enguany. Això es deu a la revisió a la baixa de la comptabilitat nacional del primer semestre, i també a l’empitjorament de les perspectives per al consum privat i la inversió empresarial.

Per al pròxim bienni l'entitat espera que la desacceleració siga més intensa del que es preveu en les projeccions de juny i calcula que l'economia avançarà un 1,7% el 2020 (dues dècimes menys) i un 1,6% el 2021 (una dècima menys).

En les noves projeccions per a 2019-2021 s'explica que la deterioració de l'entorn exterior per les tensions comercials i geopolítiques no solament està llastant el comerç i el sector manufacturer, sinó que també està influint en el nivell de despesa d'empreses i famílies.

Com a conseqüència d'això, la taxa d'atur se situarà en el 14,1% a la fi d'enguany, dues dècimes més que en les previsions de juny, mentre que es reduirà al 13,2% el 2020 (8 dècimes més) i tancarà 2021 en el 12,8%, un punt més que el que es preveia fa només tres mesos.

Quant a l'evolució del dèficit públic, el Banc d'Espanya continua fent l'estimació del 2,4% per a enguany i del 1,8% per al 2020, igual que al juny.

També et pot interessar

stats