El Banc d'Espanya, a favor d'elevar l'edat de jubilació

Considera que així s'asseguraria el sistema de pensions.

El Banc d\'Espanya, a favor d\'elevar l\'edat de jubilació
El Banc d'Espanya, a favor d'elevar l'edat de jubilació

El Banc d'Espanya s'ha mostrat favorable a elevar l'edat de jubilació perquè considera que, entre altres mesures, s'asseguraria el sistema de pensions. El director general d'Economia i Estadística de la institució, Óscar Arce, considera que cal definir les "preferències socials" sobre el grau de generositat, i després dissenyar un esquema de finançament "automàtic i suficient". D'aquesta manera, i una vegada es definisca el grau de generositat del sistema públic de pensions, caldrà establir els recursos que permeten tancar la bretxa entre ingressos i despeses, que ara se situa en l'1,5% del PIB.

A més, Arce ha demanat que la banca dissenye productes que puguen permetre transformar l'estalvi immobiliari en actius més líquids perquè els majors puguen complementar les seues rendes en el moment de la jubilació. "No hi ha res patològic en el fet d'invertir en habitatge", ha insistit.

Per la seua banda, la presidenta de la patronal asseguradora, Unespa, Pilar González de Frutos, ha demanat que s'implante el model britànic, amb sistemes pseudoobligatoris de pensions, amb aportacions dels treballadors i empreses. Per això, assegura que l'estalvi és important.

També et pot interessar