El Banc d’Espanya alerta del risc de pèrdua de llocs de treball per la pujada del salari mínim interprofessional

El governador de l'entitat apunta a l'impacte d'aquesta mesura en els més joves i els de més edat amb menor formació.

Hernández de Cos en les jornades sobre el sector bancari del Banc d'Espanya
Hernández de Cos en les jornades sobre el sector bancari del Banc d'Espanya / Europa Press

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha advertit aquest dimecres en el Congrés del "significatiu" risc de pèrdua de llocs de treball per la pujada del salari mínim interprofessional en treballadors amb un menor nivell de productivitat.

Durant la seua compareixença davant de la Comissió d'Economia i Empresa, Hernández de Cos, ha apuntat a l'impacte d'aquesta mesura en col·lectius com el dels més joves i els de més edat amb menor formació, amb una taxa d'atur "encara molt elevada".

D’aquesta manera, el governador del Banc d'Espanya ha reclamat que el nivell del salari mínim i els seus increments anuals "haurien de dissenyar-se tenint en compte la productivitat dels treballadors afectats i el seu grau d’ocupabilitat si es volen evitar efectes no desitjats, en forma de pèrdua de llocs de treball i l'ugment de la desigualtat".

En aquest sentit, ha dit que "en general tendeix a identificar-se que l'augment del salari mínim té un efecte negatiu, encara que limitat, sobre l'ocupació agregada en l'economia".

Preservar la seguretat jurídica per l'impost hipotecari

Hernández de Cos també s’ha pronunciat sobre el debat de qui ha de pagar l'Impost sobre actes jurídics documentats. Sobre aquest aspecte, ha assegurat que és necessari preservar la seguretat jurídica per l’impost hipotecari.

El governador del Banc d'Espanya ha subratllat que "l'anàlisi econòmica de les dues últimes dècades, si en algun aspecte s'ha desenvolupat, és en el paper que tenen les institucions econòmiques per a desenvolupar l'economia, i l'element fonamental és la seguretat jurídica”. 

També et pot interessar

stats