El Banc d'Espanya alerta de la pèrdua de competències i habilitats dels treballadors de més de 50 anys

Proposa flexibilitzar horaris i salaris per a mantindre'ls en el mercat laboral.

El Banc d\'Espanya alerta de la pèrdua de competències i habilitats dels treballadors de més de 50 anys
El Banc d'Espanya alerta de la pèrdua de competències i habilitats dels treballadors de més de 50 anys

El Banc d'Espanya ha publicat un informe en què alerta sobre la pèrdua de competències i habilitats dels treballadors i treballadores a mesura que envelleixen, cosa que comporta el minvament de la productivitat i dificultats per a exercir certes ocupacions.

Segons l'informe, aquest problema pot afectar Espanya més que altres països europeus per dues raons: d'una banda, hi ha més concentració de treballadors majors de 50 en ocupacions amb gran exigència física, com el servei domèstic, l'hoteleria o el comerç, i també en empreses xicotetes, on és més difícil reassignar-los tasques.

D'altra banda, els majors de 50 anys amb menor formació abandonen abans el mercat laboral a Espanya que a la resta d'Europa.

El fet que la generació del baby boom haja arribat als 50 just quan es busca retardar l'edat de jubilació per a alleugerir la pressió sobre el sistema de pensions, només complica la situació.

Flexibilitat i adaptació de la jubilació

Les propostes del Banc d'Espanya perquè aquests treballadors i treballadores puguen seguir en el mercat laboral impliquen buscar fórmules flexibles, com la reassignació de tasques o l'ajust d'horaris i salaris.

També advoquen per introduir "canvis en els esquemes de jubilació", amb jubilacions parcials i amb incentius per a allargar la vida laboral adaptats a les diferents condicions de cada treball.

Sindicats assenyalen una contradicció en les propostes

Els sindicats consideren que l'informe entra en contradicció amb la idea de retardar l'edat de jubilació i que l'enfocament que planteja el Banc d'Espanya per a mantindre les persones majors de 50 anys en el mercat laboral és erroni.

Segons Arturo León, secretari general de CCOO al País Valencià, la solució implica reformar el sistema educatiu i invertir en una formació laboral contínua durant tota la vida dels treballadors i treballadores. A més, cal assumir que, físicament, no pot ser el mateix una persona de 20 anys que una de 60.

També et pot interessar

stats