El Banc Central Europeu veu senyals d'estabilització de l'economia de l’eurozona

El creixement continua sent moderat i està subjecte a riscos de caràcter global, com ara els dubtes sobre l'impacte del coronavirus.

Seu del Banc Central Europeu
Seu del Banc Central Europeu / Reuters

La presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, veu signes d'estabilització de l'economia de l'eurozona malgrat que el creixement continua sent moderat i està subjecte a riscos de caràcter global, com ara els dubtes sobre l'impacte del coronavirus.

No obstant això, ha precisat que hi ha factors globals que pesen sobre el creixement de l'eurozona, encara que "hi ha senyals provisionals d'estabilització".

Lagarde ha explicat que alguns indicadors a futur "són lleugerament més optimistes", en particular l'índex PMI, que mesura les expectatives del sector manufacturer, que ha augmentat fins a assolir al gener el nivell màxim en 18 mesos.

A més, ha assegurat que encara que les incerteses en l'economia global continuen sent elevades, les lligades a les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina estan remetent.

D'altra banda, Lagarde ha defensat que és el "moment apropiat" perquè el BCE duga a terme la revisió de la seua estratègia de política monetària. Des del 2003, quan es va revisar per última vegada, "les economies de la zona de l'euro i la mundial han experimentat canvis estructurals profunds".

La tendència a la baixa del creixement, el descens de la productivitat i l'envelliment de la població, juntament amb el llegat de la crisi financera, han conduït a la baixada dels tipus d'interés. Això ha reduït el marge del BCE i d'altres bancs centrals per a relaxar la política monetària emprant instruments convencionals davant de situacions adverses.

També et pot interessar

stats