La baixa productivitat i la temporalitat, reptes de l'economia valenciana

La II Jornada Anual Paco Pons incideix en la poca formació dels empleats i les mancances en digitalització.

Conferència durant la II Jornada Anual Paco Pons - Comunitat Valenciana 2023, que se celebra a València
Conferència durant la II Jornada Anual Paco Pons - Comunitat Valenciana 2023, que se celebra a València / @AVEmpresarios (Twitter)

La baixa productivitat, la temporalitat de l'ocupació, la poca formació dels empleats i la menor professionalització dels directius i les mancances en digitalització i en inversió en intangibles són els principals reptes de l'economia valenciana. Així s'ha posat de manifest en la II Jornada Anual Paco Pons - Comunitat Valenciana 2023, organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció i l'Associació Valenciana d'Empresaris.

Els responsables de l'IVIE, Francisco Pérez i Joaquín Maudos, han exposat que els principals desafiaments de la Comunitat Valenciana en el sector públic són un sistema educatiu pobre, l'infrafinançament i una gestió pública ineficient. Segons els ponents, la clau per a enfrontar-se a això és "tindre una visió empresarial de futur".

Les empreses emprenedores Airhopping i GreenB2E han ressaltat la importància de la innovació en digitalització, tant en tecnologia com en models de negoci, "perquè aporta escalabilitat, que comporta més productivitat".

La importància de l'impacte de la fabricació digital així com la nova forma de dissenyar i fabricar ha sigut una altra de les matèries tractades en la jornada, en la qual s'ha exposat que tindre un vincle amb el client marca la diferència.

Reptes del sector agroalimentari

En el sector agroalimentari, els reptes són la capacitat per a mantindre els marges, la reducció de costos de fabricació i la implantació de les noves tecnologies, per a donar respostes adequades al consumidor per a una alimentació sana i equilibrada.

També et pot interessar