Baixa el preu del gas i pugen els billets de Renfe

El tram de l'AP-7 entre Alacant i Cartagena s’encareix un 1,85%.

Baixa el preu del gas i pugen els billets de Renfe
Baixa el preu del gas i pugen els billets de Renfe

El 2020 comença amb baixades en les tarifes regulades del gas natural, pujades en els bitllets de Renfe i amb la congelació, de moment, de la part regulada del rebut de la llum. Mentrestant, les autopistes s'incrementen, com el tram de l'AP-7 entre Alacant i Cartagena, que puja un 1,85%.

Les pensions, el salari mínim interprofessional (SMI) i el sou dels empleats públics es mantenen sense canvis a l'espera de la formació del nou govern al gener.

En concret, l'any s’inicia amb una rebaixa mitjana del 4% del gas natural, al qual estan acollits els usuaris domèstics, per l'abaratiment de la matèria primera. En electricitat, la part regulada del rebut de la llum es congela un any més fins que es desenvolupe la metodologia per a fixar els peatges d'accés i els càrrecs.

Quant a la bombona de butà, comença 2020 al mateix preu, 12,74 euros, ja que no es revisa fins al tercer dimarts de gener.

S’encareixen els billets de Renfe i les autopistes

En transport, l’any s’inicia amb l'encariment dels bitllets de tren: pugen un 1,1% les tarifes de l'AVE i dels trajectes convencionals de llarga i mitjana distància; un 1,2% els serveis de mitjana distància d'alta velocitat, i un 1% els de Rodalia, que no havien variat des de 2015.

Quant als peatges de les autopistes estatals, Foment ha detallat que se'ls aplicarà un increment del 0,84%, encara que tres pujaran per damunt d'aquesta xifra: un 1,85% en el cas de l'AP-7 Alacant-Cartagena, un 2,69% en el de l'AP-9 i un 1,7% en l'AP-6, Villalba-Adanero.

També et pot interessar

stats