Avançar en la plena ocupació i reduir la jornada laboral: les reivindicacions sindicals per al Primer de Maig

CCOO PV i UGT PV fan una crida a la mobilització en diverses ciutats de la Comunitat Valenciana

Roda de premsa dels sindicats, este divendres
Roda de premsa dels sindicats, este divendres / CC OO-PV

La celebració del Primer de Maig, Dia dels Treballadors, omplirà, com cada any, de manifestacions diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. Segons han indicat hui divendres els responsables de CCOO-PV i UGT-PV, els sindicats enguany reivindicaran prendre mesures per a avançar en la consecució de la plena ocupació i la reducció de la jornada, a més de la defensa del model europeu de benestar. Sota el lema "Per la plena ocupació: menys jornada, millors salaris", les manifestacions estan convocades a Alcoi, Alacant, Elx i València, on començaran a les 11:00 hores i, a Castelló de la Plana, amb inici a les 12:00 hores.

CCOO-PV demana mobilitzar-se per a protegir la democràcia

La secretària general de CCOO-PV, Ana García, ha cridat a mobilitzar-se "per la protecció de la democràcia" i ha lamentat "la falta de respecte a la ciutadania que es produeix amb la crispació política", que "cal rebaixar" per a "no oferir l'espectacle dantesc que s'està donant", ha dit.

Davant del creixement econòmic i d'increment dels marges empresarials, García ha advocat per apostar, si es donen les circumstàncies, "per reduir la jornada"; un canvi que, al seu judici, "beneficiarà la creació de llocs de treball i pot combatre el canvi climàtic, amb la reducció d'emissions". També ha defés una política industrial que aposte per sectors estratègics, "font generadora d'ocupació de qualitat, com les energies renovables", i que contemple "la relocalització d'empreses". A més, ha reclamat un pacte integral de cures per evitar que quede "en mans de l'economia familiar", el reforç dels serveis públics i dignificar als professionals; tot per a evitar el rol de gènere assignat a les dones, "que les expulsa del mercat laboral per a haver de cuidar", ha afirmat.

Així mateix, la secretària general de Comissions Obreres ha demanat conéixer què ocorre amb els habitatges de la Sareb que s'anaven a comprar per a habitatge social i quines són les previsions del Consell.

UGT defensa el model "de democràcia i llibertat"

Per part seua, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha defés el model europeu de benestar, "de democràcia i llibertat" enfront de "les tendències ultranacionalistes, divisòries de la unitat europea".

Respecte a la reducció de la jornada, Sáez ha afirmat que els sindicats entenen que la jornada ha d'adaptar-se a les exigències de la demanda i del mercat i que, per tant, la flexibilitat, com han pactat en convenis i reformes laborals, ha de ser interna, en primer lloc, per a evitar la destrucció d'ocupació.

També ha considerat que hi ha marge per a continuar recuperant els salaris a través de la negociació col·lectiva perquè els resultats empresarials són "de rècord".

També et pot interessar

stats