AVA exigirà responsabilitats polítiques si el Consell no consensua un pla de recuperació de l’agricultura

El sindicat agrari insta la Conselleria a seure a negociar un projecte d’actuació perquè els cultius siguen rendibles de nou.

Un tractor arranca arbres malalts d'un camp
Un tractor arranca arbres malalts d'un camp

El sindicat AVA-Asaja demanarà responsabilitats polítiques a la Generalitat si els representants de la Conselleria d’Agricultura no estan disposats a participar en una taula de diàleg, amb els representants del sector, per a buscar alternatives a l’escassa rendibilitat agrícola dels cultius valencians. Així de contundent s’ha mostrat el seu president, Cristóbal Aguado, durant la seua intervenció en el 20 h NTC.

“Exigim un programa agrari per al camp valencià, un projecte consensuat entre el sector i les administracions”, ha exposat Aguado, que creu que la millor manera de canalitzar-lo és a través d’una taula de diàleg on estiguen presents productors, cooperatives, sindicats i també la Conselleria d’Agricultura.

Des del sindicat asseguren estar decebuts amb el segon govern del Botànic, tot i que el programa electoral dels socialistes, en matèria d’agricultura, era “molt bon projecte”. En opinió d’Aguado, les pèrdues de fins a 350 milions d’euros que ha experimentat el camp valencià, s’han donat perquè la Comunitat Valenciana s’ha convertit en una regió “líder”, encara que per al president d’Ava és un lideratge “en abandonament de parcel·les agrícoles, en falta de relleu generacional, d’escassa rendibilitat i de falta d’investigació”.

Solucions a l’abast

Respecte a les mesures que podrien pal·liar la situació del camp valencià, Aguado ha apuntat a l’aprovació d’una llei de la cadena alimentària, estudiar la millor manera de dur a terme la transferència tecnològica o incentivar l’agricultura de proximitat entre els consumidors.

Segons Aguado es tracta d’iniciatives necessàries, per a protegir, a més, l’agricultura valenciana d’amenaces com la de la pujada dels aranzels per a les exportacions als Estats Units o les derivades del Brexit.

També et pot interessar

stats