AVA denuncia que els cítrics sud-africans quadrupliquen el preu dels valencians

Adverteixen del risc fitosanitari que implica l'entrada massiva de fruita de Sud-àfrica i de la necessitat de portar a terme controls exhaustius d'aquests productes.

Segons Ava-Asaja, enguany la qualitat de la fruita valenciana és "excel·lent"
Segons Ava-Asaja, enguany la qualitat de la fruita valenciana és "excel·lent" / À Punt NTC

L'Associació Valenciana d'Agricultors, AVA-Asaja, ha assegurat que els cítrics de Sud-àfrica arriben als lineals dels supermercats a preus que quadrupliquen, en alguns casos, el preu als quals es van vendre els cítrics valencians la passada campanya, cosa que consideren "un despropòsit". Sobretot, segons assenyala el president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, perquè la campanya "ruïnosa" d'enguany per als productors valenciana ha fet que molts d'ells hagen hagut d'abandonar les explotacions.

Segons un comunicat d'AVA-Asaja, les mandarines de la varietat clemenvilla es venen per damunt dels 4 euros el quilo i els pomelos rojos i blancs molt per damunt dels 3 euros el quilo. A més, també expliquen que els lineals estan plens de nectarines i prunes roges de Sud-àfrica en plena campanya de fruita d'estiu en què els agricultors estan rebent "preus ruïnosos".

Pel que fa a la campanya de fruiters, Ava-Asaja ha indicat que els productors valencians estan venent la collita a "preus ridículs", tot i que enguany la qualitat de la fruita és "excel·lent" perquè ha comptat amb les hores de fred necessàries i ha afegit que, com a conseqüència, l'entrada de nectarines i pruna roja de Sud-àfrica afonarà encara més els productors de la Comunitat Valenciana.

A més, des de l'organització també adverteixen del risc fitosanitari que implica l'entrada massiva de fruita de Sud-àfrica i la necessitat de portar a terme controls exhaustius d'aquests productes per la presència de plagues i malalties com la taca negra, que encara no estan presents a Europa i que podrien causar "grans estralls en els nostres cítrics".

També et pot interessar