AVA-Asaja denuncia els primers robatoris de garrofes "a plena llum del dia i organitzats"

Garrofes
Garrofes / AVA-Asaja

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha denunciat aquest dimecres la proliferació dels primers robatoris de garrofes comesos enguany que es produeixen "a plena llum del dia, cada vegada en unes dates més primerenques i per part de bandes que actuen amb una major organització". AVA exposa que alguns dels seus associats han detectat des de fa quinze dies robatoris continuats en diversos termes del Camp de Túria (com Olocau, Marines i Llíria). Així mateix, agreguen, "les forces de seguretat han constatat un increment de sostraccions al Baix Segura en finques d'Albatera, Almoradí i Rojals".

Els agents han obert una investigació a una banda de cinc persones que es coordinaven per a estudiar el terreny, robar i vendre la mercaderia. AVA-Asaja exigeix a la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, la "reimplantació i la màxima intensificació" del pla especial de vigilància que duen a terme aquests últims anys els equips Roca de la Guàrdia Civil al costat de la Policia de la Generalitat.

A més dels camps, insta a centrar els controls a les portes dels magatzems que són susceptibles de rebre els productes sostrets, on demana una comprovació rigorosa de la traçabilitat de cada lot, la quantitat del qual ha de coincidir amb el potencial productiu de les parcel·les indicades en el registre.

L'entitat sol·licita, així mateix, ampliar la vigilància a altres cultius i infraestructures agràries que estan patint robatoris sistemàticament. Segons les seues estimacions, els robatoris van provocar en l'últim any 25 milions de pèrdues als agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats