AVA-Asaja alerta de la "inèdita irrupció" de milions de llagostins a Requena

Els llauradors demanen un pla de control per a evitar que la presència dels insectes es convertisca en una plaga

Llagostins a la zona de Requena

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura i a la resta d'administracions implicades que posen en marxa un pla de control, de manera "urgent i eficaç", davant la irrupció de "milions" de llagostins en el terme municipal de Requena.

Segons ha informat l'organització agrària en un comunicat, la "inèdita" presència d'estos insectes està causant ja "importants danys" en els cultius de la zona, especialment vinyes (raïm per a elaboració de vi i de cava) i oliveres, ja que es mengen les fulles i afebleixen així les plantes en un moment del cicle vegetatiu "fonamental" per al desenvolupament dels fruits.

Associats de AVA-Asaja han explicat que els llagostins van aparéixer en primer lloc en la pedania de Los Pedrones, situada a 21 quilòmetres al sud de Requena, i en els últims dies s'han expandit als paratges de Casilla Hernández i Las Cañás, que es troben en la pedania de Campo Arcís.

Es tracta d'una zona on molts camps de cultius estan envoltats de muntanyes. L'agricultor Raúl Guillamón ha assegurat que "mai" havia vist esta situació. "Quan arribes al camp veus milions de llagostins per tots els costats. Ací tenim molta fauna salvatge (cabres salvatges, cabirols, muflons, etc.) que ja provoca pèrdues greus i continuades en els cultius. Però si no en teníem prou, ara arriben els llagostins i compliquen encara més la situació", ha precisat.

Al seu judici, "és necessari que els centres d'investigació es posen les piles i busquen solucions, perquè cada vegada disposem de menys productes per a fer front a més problemes".

El responsable de la sectorial del vi d'AVA-Asaja, José Luis Robredo, ha afirmat que esta presència de llagostins és "preocupant" pel que esperen que l'administració "faça el seu treball per a evitar que es convertisca en una plaga".

També et pot interessar

stats