Autoritzen un transvasament de 16,2 hm³ del Tajo al Segura per al febrer

La comissió central d'explotació havia proposat un transvasament màxim de 20 hm³.

Autoritzen un transvasament de 16,2 hm³ del Tajo al Segura per al febrer
Autoritzen un transvasament de 16,2 hm³ del Tajo al Segura per al febrer

El Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha autoritzat un transvasament de 16,2 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura per al mes de febrer, dels quals 7,5 hm³ es destinaran al consum humà i 8,7 hm³ a regadiu.

La resolució ha tingut en compte la situació del Mar Menor i els efectes que el regadiu produeix a la llacuna, sobre la base dels principis de prevenció i precaució que han de presidir l'acció de les administracions públiques.

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura, reunida aquest dijous a la seu del Ministeri, ha proposat un transvasament màxim de 20 hm³ per al mes de febrer, d'acord amb l'informe de situació que ha presentat el Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (Cedex).

L'informe assenyala que, l'1 de febrer, el volum embassat a Entrepeñas i Buendía era de 616,4 hm³, i que queda un volum autoritzat pendent de transvasar de 50,4 hm³. Per això resulta un volum d'embassament efectiu de 566,0 hm³, inferior al de referència de 597 hm³ corresponent al mes de febrer. Per tant, es va constatar que el sistema es manté en la situació hidrològica excepcional o nivell 3, que va començar el mes de maig de 2019.

També et pot interessar

stats