Austràlia prepara una llei perquè Facebook i Google paguen als mitjans de comunicació

Facebook, encara que no pensa acceptar la taxa, ha accedit a negociar. El debat afecta tots els països del món.

VÍDEO | Austràlia prepara una llei perquè Facebook i Google paguen als mitjans de comunicació

Austràlia és el primer país del món que desafia el poder de les grans tecnològiques. Prepara una llei que obligarà Facebook i Google a pagar una quota als mitjans de comunicació per publicar les seues notícies.

El projecte de llei que prepara el parlament australià ha tingut com a primera conseqüència que Facebook bloquejara aquesta setmana l’accés als mitjans de comunicació, així com a les notícies que el govern considera servei públic per estar relacionades amb la pandèmia.

Una mesura impopular que ha obligat Facebook a demanar disculpes i seure a parlar. "M'alegre que Facebook torne a negociar, el que han fet és inadmissible. Aprecie les disculpes i ara hem d'assegurar un acord", ha dit el primer ministre Scott Morrison.

Un debat que afecta tots els països del món

Els mitjans reclamen a les tecnològiques una quota que els ajude a pagar a qui genera els continguts informatius i compense la pèrdua d'ingressos per publicitat. Facebook i Google, en canvi, argumenten que la premsa es beneficia de les xarxes i que no se'ls ha de compensar.

Segons el govern australià, les grans tecnològiques estan canviant el món, però això no els dona dret a dirigir-lo. El Canadà ha assegurat aquest dissabte que presentarà una llei molt semblant a la d'Austràlia.

També et pot interessar

stats