Augmenta la demanda d'habitatges als pobles valencians

Amb les xifres creixents de les vendes, les immobiliàries comencen a notar la falta de vivendes.

Les immobiliàries de la comarca de l'Horta comencen a notar la falta d'habitatges per a poder vendre
Les immobiliàries de la comarca de l'Horta comencen a notar la falta d'habitatges per a poder vendre / Arxiu

Com a conseqüència de l'augment de les vendes d'habitatges, en molts pobles no hi ha massa oferta de vivendes disponibles, perquè se n'han venut gran part. A l'Horta, per exemple, nombroses agències immobiliàries apunten la necessitat de nova construcció per a fer front a la demanda creixent.

Aquest mercat no respon igual a les grans ciutats que als pobles, on l'oferta i la demanda d'habitatges és més reduïda, sobretot en les zones on no es va construir abans que explotara la bambolla immobiliària. “En els últims anys s'ha venut molt, pràcticament no hi ha vivenda de bancs i hi ha molt poca oferta de particulars”, ha resumit a À Punt Notícies José Miguel Palanca, gerent de Palanca Fontestad. Palanca ha declarat que els preus, que havien baixat fins un 60%, “no permetia que els promotors vingueren a construir obra nova”.

Amb l'augment de les vendes dels últims anys, les immobiliàries de la comarca de l'Horta comencen a notar la falta d'habitatges per a poder vendre. Per la seua banda, Juan José Piquer, gerent del negoci Piquer, ha manifestat que el fet que no es cree vivenda nova “pot produir un excés de demanda”. Assegura també que hi ha pocs habitatges per a fer front a l'actual tendència de compra, que podria provocar una nova pujada dels preus.

També et pot interessar