Augmenta la compra de productes frescos en línia

Aquests aliments representen ja entre el 25% i el 30% de la cistella de qui fa la compra per internet

Una treballadora prepara comandes d'Amazon Fresh / À Punt NTC

El centre logístic de venda de productes de supermercat d’Amazon Fresh a Paterna ha organitzat una jornada de portes obertes en què ha informat que fins al 30% de les cistelles de la compra que venen ja és d’aliments frescos. Preguntades en el carrer, la major part de les persones diuen que prefereixen comprar els productes frescos a les botigues, però tot canvia, i la demanda d'aliments frescos a colp de clic va creixent a mesura que els consumidors guanyen confiança amb la compra en línia. 

La pandèmia va ser el moment àlgid de les compres per internet, també per a l'alimentació. Moltes persones tornaren a comprar físicament, però un 40% fan compres híbrides, en botigues físiques i en línia, són el doble que abans de la pandèmia. Són els productes més pesats o voluminosos els que més es compren per internet. 

La principal dificultat són els productes frescos perquè als consumidors i consumidores els agrada veure i tocar els productes per comprovar personalment el grau de frescor. 

Però malgrat això, la confiança i rapidesa d’aquests serveis han fet guanyar terreny a la fruita o verdura comprada en internet, ja que, des que fem clic i paguem la comanda, podem tindre la cistella de la compra a casa en només una hora. Segons un representant d’Amazon Fresh, els aliments frescos constitueixen de mitjana entre un 25% i un 30% de les comandes que reben. 

El perfil de qui fa la comanda des de casa són persones amb poc de temps i que necessiten immediatesa, explica el representant d’Amazon. Tenen entre 25 i 55 anys i una o dues criatures. 

La venda per internet representa una mitjana del 2,5 % de les vendes dels principals supermercats, una xifra encara molt per davall del 12% de França o el 9% del Regne Unit, però va creixent. A la nau que té Amazon a Paterna fan centenars de comandes cada dia i, segons les dades facilitades per la companyia, a València hi ha una gran demanda que augmenta a més velocitat que en altres ciutats de França i Alemanya.

També et pot interessar

stats