Associacions d'apartaments turístics protesten a Benidorm contra la legislació turística

Un manifest presentat demana acords generals per a obtindre la llicència d'activitat.

Imatge de la inauguració del Congrés Nacional d'Apartaments i Habitatges Turístics.
Imatge de la inauguració del Congrés Nacional d'Apartaments i Habitatges Turístics.

Les principals associacions d'apartaments i habitatges turístics de la Comunitat Valenciana han protestat contra la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat durant la celebració del IV Congrés Nacional d'Apartaments i Habitatges Turístics celebrat hui a Benidorm. Els integrants de les diferents associacions han demanat per escrit "l'agilització necessària per a resoldre tots els expedients".

Les associacions han qualificat "d' il·legal" el desig d’aplicació retroactiva de la llei, que comportaria la retirada de més del 80% dels habitatges turístics. També s'ha afirmat que el desenvolupament reglamentari de la llei va en contra d'alguns drets constitucionals, a més del "dany" que causa a l'economia valenciana, als propietaris d'habitatges turístics i a diferents sectors de la Comunitat Valenciana com l'hoteleria.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha recordat a les associacions d'apartaments turístics els compromisos adquirits per l'administració i els propietaris, com ara, "intercanviar informació" per a col·laborar entre les associacions i no comercialitzar apartaments sense llicència o que no complisquen la llei. També ha recordat que la potestat per a aprovar les llicències d'habitatge turístic és dels ajuntaments, però el greu problema al qual s'enfronten eIs propietaris dels apartaments turístics és el certificat de compatibilitat urbanística que les administracions locals no els donen, i tampoc no hi ha una regulació d’àmbit autonòmic.

Juan Villanueva, president de l'Associació d'Habitatges de Lloguer per a Estades Curtes de València (AVAEC), ha pronosticat "temps difícils" per al sector per la falta de legislació, un aspecte que també ha destacat Mariano Espinosa, president de l'Associació Empresarial de Lloguer d'Habitatges de la província d'Alacant, que ha mostrat la seua disconformitat per la falta d'acord entre les administracions a l'hora de concedir llicències.

També et pot interessar