Les associacions agràries demanen més implicació del govern central en la defensa del camp valencià

Insten les administracions a lluitar per aspectes com les importacions de tercers o els controls fitosanitaris.

Les associacions agràries amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
Les associacions agràries amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

Les associacions agràries veuen positiva la petició que va fer ahir a Brussel·les el president Puig a la comissària de Comerç Internacional d'organitzar una conferència europea sobre cítrics. Una trobada que ajudaria a millorar aspectes que van més enllà de l'acord comercial de Mercosur, com ara el veto rus, les importacions de Sud-àfrica i Egipte o el sistema de controls fitosanitaris del port de Rotterdam. 

Tot i això, continuen preocupades per l'acord de Mercosur amb Europa i per això insten les administracions a lluitar per aspectes com les importacions de tercers i els sistemes de control fitosanitari que perjudiquen el camp valencià. 

El president d'AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, ha defensat que és necessari que hi haja "un cos comunitari d'inspectors de duanes i un criteri comú" per a evitar que entren cítrics que no passen controls fitosanitaris tan exhaustius i porten plagues al camp valencià.

Per aquesta raó, demanen més implicació per part del govern central en la defensa dels interessos del camp. A més, des de la Unió de Llauradors conviden a mirar més enllà dels cítrics. El secretari d'aquest organisme, Carles Peris, ha destacat que l'acord de Mercosur també afectarà altres sectors com el ramader o l'apícola, i perjudicarà altres branques de l'agricultura valenciana, com l'arròs. 

També et pot interessar

stats