Ascer critica el dret de salvaguarda del 60% que estableix Algèria per a les rajoles ceràmiques

Consideren que aquesta mesura proteccionista continua sent una "trava" a la comercialització dels productes.

Ascer fa un balanç de l’any
Ascer fa un balanç de l’any / Europa Press

L'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) ha criticat el dret addicional provisional de salvaguarda del 60% que ha establit Algèria per a les rajoles ceràmiques. Consideren que aquesta mesura proteccionista continua sent una "trava" a la comercialització dels productes ceràmics en el mercat algerià.

Segons ha informat Ascer, el Ministeri de Comerç d'Algèria ha publicat un comunicat en el qual es confirma que els productes sotmesos a una suspensió provisional a la importació durant l'any 2018 queden liberalitzats a canvi de l'establiment d'un dret addicional provisional de salvaguarda (DAPS).

El comunicat va acompanyat d'una llista amb tots els productes afectats i el seu corresponent dret addicional.

Aquest dret de salvaguarda, que va del 30 al 200% del preu del producte, afecta més de mil partides aranzelàries, entre les quals es troben totes les relatives al sector de rajoles ceràmiques. El dret addicional al qual se sotmetrà a les rajoles ceràmiques és d'un 60%.

La mesura proteccionista per a la patronal del sector ceràmic continua sent una "trava" a la comercialització de les rajoles ceràmiques en el mercat algerià, que s'ha situat entre les principals destinacions d'exportació.

També et pot interessar

stats