Asaja Alacant denuncia que els llauradors encara no han rebut ni un euro per la DANA

Quantifiquen en 550 milions d'euros les pèrdues ocasionades als agricultors del Baix Segura pel temporal del setembre.

El sector agroalimentari és un del més afactats per la DANA
El sector agroalimentari és un del més afactats per la DANA / Arxiu
09 de desembre 2019 - 12:10

L'Associació Agrària de Joves Agricultors Asaja Alacant ha denunciat que els llauradors afectats per la DANA encara no han rebut ni un euro de les administracions, tres mesos després que la pitjor gota freda en 140 anys agranara la comarca del Baix Segura i submergira durant més d'una setmana els seus municipis en l'aigua i el llot.

Els agricultors quantifiquen en 550 milions d'euros les pèrdues en el sector agroalimentari. És per això que des d'Asaja Alacant no entenen “l'oblit, la deixadesa i el maltractament que tant el govern central com el Consell han propinat als agricultors i ramaders d'aquesta terra”, malgrat el desembarcament massiu de polítics, des del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, fins al president de la Generalitat, Ximo Puig, "per a anunciar ajudes".

La realitat hui, 83 dies després de la catàstrofe, segons denuncien, “és que hem rebut zero euros i la comarca segueix paralitzada, molt lluny de recuperar la seua capacitat productiva anterior a setembre”.

La collita d'hortalisses, que tan sols un 7% havia assegurat, es va perdre sencera. També la meitat de la dels cítrics, en què el quaranta per cent estava assegurat. Tot això ha deixat en una situació molt precària els llauradors.

L'altre damnificat per la DANA va ser el sòl, ja que les inundacions no van ser sols d'aigua de pluja i ara, expliquen des de l'organització agrària, toca llaurar i escampar fem perquè la terra s'oxigene. I poden passar deu anys fins que recupere la fertilitat original, segons lamenta Asaja Alacant.

També et pot interessar