Asaja Alacant denuncia la “dramàtica” situació del sector ramader

L’organització agrària assegura que la crisi de la Covid-19 pot portar a la ruïna la ramaderia.

Ramat d'ovelles en una imatge d'arxiu
Ramat d'ovelles en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L’organització agrària Asaja-Alacant ha alertat aquest dissabte de la “dramàtica situació” que travessa el sector ramader a les comarques del sud com a conseqüència de les mesures adoptades per a frenar l’avanç del coronavirus i que “pot acabar portant els ramaders a la ruïna”.

Segons Asaja, com que el sector ha sigut catalogat com a activitat essencial, ramaders i ramaderes han de continuar amb l’activitat diària i no tenen accés a cap tipus d’ajuda.

Entre els problemes que pateix el sector, Asaja destaca en primer lloc la dificultat per a donar eixida als animals cap als escorxadors, ja que, asseguren des del sindicat, s’han tancat alguns mercats que absorbien la producció de les explotacions.

A això s’ha de sumar la caiguda en el consum de carn en les llars i la paralització de l’activitat hotelera i de restauració, principals clients del sector càrnic.

Asaja-Alacant denuncia també pràctiques abusives per part dels compradors “que aprofiten la difícil conjuntura per a abaixar encara més els preus en origen de la llet i la carn” i demana a l’administració que “done suport als ramaders i no els deixe caure”.

També et pot interessar

stats