Asaja Alacant critica la posició d’AVA-Asaja contra la gestió de la crisi de la xilel·la

Defén la gestió de Mireia Mollà en Agricultura i acusa els seus homòlegs de València de connivència amb els viveristes.

Asaja Alacant critica la posició d’AVA-Asaja contra la gestió de la crisi de la xilel·la
Asaja Alacant critica la posició d’AVA-Asaja contra la gestió de la crisi de la xilel·la

L’organització agrària Asaja Alacant ha criticat el que considera un “atac directe” dels seus homòlegs a les comarques centrals, AVA-Asaja, a la gestió de la consellera d’Agricultura Mireia Mollà sobre l’epidèmia de xilel·la que afecta els ametlers del Comtat i la Marina.

ASAJA Alacant assegura que de de l’arribada de Mollà s’ha suavitzat l’estratègia d’erradicació massiva de les parcel·les afectades pel bacteri vegetal i s’ha canviat per la destrucció prioritària dels arbres on s’han detectat positius i les parcel·les abandonades, a fi de crear una barrera de contenció i frenar-ne la propagació.

“Des d’Asaja Alacant opinem que s’està fent el pas correcte”, perquè “s’ha substituït la persecució” i l’amenaça de multes per “la col·laboració amb l’afectat amb dedicació, empatia i lleialtat”.

L’organització alacantina considera que els atacs a la gestió de Mollà ho són també als agricultors d’ametler del nord d’Alacant “en una estratègia disfressada de defensa dels interessos dels viveristes” de l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT), que assegura que pertanyen a l’organització AVA-Asaja.

Així, recorda que aquest “lobby viverista” s’ha manifestat a favor d’aplicar un protocol d’eradicació massiva per evitar passar a un pla de contenció, que malgrat ser més selectiu ampliaria la zona de control, perjudicant la venda de plantes als vivers.

També et pot interessar

stats