Asaja Alacant adverteix que el 2019 deixa la "pitjor campanya" de cítrics en quinze anys

L'any agrari tanca amb una caiguda del valor econòmic de les produccions del 28% respecte del 2018, amb pèrdues de 123 milions.

Presentació de l'any agrari a Alacant
Presentació de l'any agrari a Alacant / Europa Press.

Asaja Alacant ha advertit que l'any agrari s'ha tancat amb una caiguda del valor econòmic de les produccions del 28% respecte del 2018. Es destaca que ha sigut la "pitjor campanya de cítrics" dels últims 15 anys, amb pèrdues que arriben a 123 milions d'euros.

Entre les causes, apunten, està un augment de collita considerable, la sequera abans de l'estiu que va reduir el calibre en les varietats primerenques, un retard de la campanya per la maduració de la fruita i unes elevades temperatures al començament de la tardor. A més, lamenten que l'entrada massiva de cítrics de Sud-àfrica ha sigut un fet determinant.

A més dels cítrics, les hortalisses, molt afectades per la DANA, i el raïm de taula són els cultius que arrosseguen les pitjors dades, malgrat que són els que més valor solen tindre en el mercat.

Com a dada positiva, Asaja ha destacat que la Conselleria d'Agricultura haja optat, des del setembre, per deixar d'arrancar ametlers sans "de manera indiscriminada" en la crisi de la Xylella fastidiosa.

També et pot interessar

stats