Arriben 4.000 milions del préstec europeu d'ajudes per als ERTO

Es tracta del segon pagament. Espanya ja ha rebut 10.000 milions del crèdit.

Cadires d'un restaurant apilades a una platja
Cadires d'un restaurant apilades a una platja

La Comissió Europea ha atorgat a Espanya aquest dimarts un segon tram de 4.000 milions del préstec procedent del fons europeu contra la desocupació, que serveix per a finançar els ERTO i les prestacions d'autònoms per cessament d'activitat durant la pandèmia.

Amb aquest segon pagament, Espanya ha rebut ja 10.000 milions d'euros del crèdit nacional a càrrec de l'instrument SURE dels total de 21.300 milions que va sol·licitar el govern de Pedro Sánchez i que va ser aprovat després per les institucions europees.

En total, l'executiu comunitari ha desemborsat en aquesta segona ronda 14.000 milions d'euros a nou països europeus. A més d'Espanya, han rebut trams d'aquest fons Itàlia (6.500 milions), Grècia (2.000 milions), Croàcia (510 milions), Lituània (300 milions) Xipre (250 milions), Eslovènia (200 milions) i Malta i Letònia (120 milions cadascun).

L'instrument SURE té un pressupost de 100.000 milions d'euros i l’objectiu d’ajudar els estats membres a desplegar programes que eviten acomiadaments massius durant la pandèmia de coronavirus, com els ERTE espanyols.

La Comissió Europea ja va desemborsar 17.000 milions d'euros a Espanya, Itàlia i Portugal a la fi d'octubre i la segona ronda ha tingut lloc després que Brussel·les captara 14.000 milions d'euros en una nova emissió de bons socials amb els quals finança el programa.

“En aquests temps foscos per a tants treballadors i empreses europeus, estic orgullós que la Comissió Europea estiga ajudant a donar suport i esperança”, ha destacat el comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, en un comunicat.

També et pot interessar

stats