Arriba al port d'Alacant el primer creuer de l'estiu

A bord d'aquest vaixell de luxe viatgen més de 600 turistes nord-americans.

El vaixell Sirena, atracat al port d'Alacant
El vaixell Sirena, atracat al port d'Alacant

El port d'Alacant ha donat la benvinguda aquest dimarts al primer creuer de l'estiu. El vaixell Sirena, de la companyia Oceania, porta més de 600 turistes a bord i ha fet escala a Alacant aquest matí procedent de Maó. És un dels vaixells de luxe més fidels a la capital alacantina amb un client que valora la gastronomia i li agrada visitar i comprar a la ciutat.

El turisme de creuers és motor d'innovació i un dels productes clau per al desenvolupament turístic. De fet, l'any passat visitaren Alacant més de cent mil creueristes i enguany esperen igualar les xifres amb els més de cinquanta vaixells que tenen programada l'escala a Alacant al 2019. Segons Francesco Balbi, director de la terminal de creuers d'Alacant: "Són vaixells d'un perfil alt, la majoria americans, que són els que més entenen i gaudeixen del sector dels creuers".

L'impacte socioeconòmic és un altre dels atractius que consolida aquest tipus de turisme. Es calcula que l'efecte directe sobre Alacant i les comarques veïnes s’acosta als 200.000 o 300.000 euros per cada creuer que arriba a la ciutat. Una oportunitat dinamitzadora del turisme, de manera sostenible, que posa en valor la capital de l'Alacantí. Balbi apunta que "Alacant té en el seu ADN ser una ciutat turística de creuers". "El nostre treball és fer entendre a la ciutat i a les navilieres que Alacant té molt a donar als turistes", afegeix.

També et pot interessar

stats