Arriba al port de Castelló un vaixell amb 52.000 tones d'argila des d'Ucraïna

És el primer carregament d'argila ceràmica i granítica que arriba d'Ucraïna des que va esclatar la guerra el 2022. Una bona notícia per al sector tauleller, ja que és una argila de millor preu i qualitat

Descarregament de l'argila al port de Castelló
Descarregament de l'argila al port de Castelló / À Punt NTC

Al port de Castelló han arribat aquest dimecres 52.000 tones d'argila des d'Ucraïna. És el primer vaixell que reben des que va esclatar la guerra, fa més de dos anys. Una bona notícia per a la província i el sector tauleller.

És el primer carregament d'argila ceràmica i granítica que arriba d'Ucraïna des que va esclatar la guerra el 2022. Per aquesta terminal passaven 1,2 milions de tones d'argila que van desaparéixer de la nit al dia.

Aquest vaixell du 52.000 tones de matèria primera que han costat molt d'aconseguir. Segons indiquen els importadors, "ara el mar Negre està més o menys net i podem treballar amb vaixells més grans i amb despeses de logística més baixes".

De moment, el volum és inferior al del 2022, però és el primer pas perquè la importació es recupere. "És una bona notícia, tant per al port com per al sector de la ceràmica i, a més, sabem que ja estan treballant en pròxims vaixells", afirmen. Ja està tramitant-se un segon enviament per a mitjan mes.

Durant tot aquest temps, les taulelleres han buscat rutes alternatives que els han permés continuar amb la producció, però l'argila d'Ucraïna resulta més competitiva. Una de les raons és el preu, que permet un major rendiment econòmic i més competitivitat. D'altra banda, està la qualitat.

Tot açò els dona un respir a les fàbriques. Les empreses taulelleres expliquen que "hi havia poc on triar i car, i es van haver de fer moltes proves i vam tirar molt de material al fem".

També et pot interessar

stats