Aquestes són les noves limitacions per a fer pagaments amb Bizum

L’aplicació ha introduït restriccions en l'activitat dels usuaris per a evitar el frau

Aquestes són les noves limitacions per a fer pagaments amb Bizum

Bizum, el servei de pagament instantani a través del mòbil, ha introduït restriccions en l'activitat dels usuaris per a evitar el frau. Des d’aquest dimarts, només podrem rebre un màxim de 60 pagaments al mes, un llindar que fins ara se situava en 150 ingressos. 

Bizum ha passat en dos anys de 6 milions d'usuaris als 15 actuals. L’aplicació ja s’ha convertit en una manera de pagar deutes amb els amics molt habitual. 

Amb aquestes restriccions, tal com ha explicat el secretari general de la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana, Vicent Inglada, s’evita un ús fraudulent, per exemple, dels pagaments en negre que es poden fer amb aquest sistema. Aquest seria el cas de botigues, bars, restaurants o autònoms que estarien oferint la possibilitat de fer el pagament mitjançant Bizum sense estar registrats com a empresa. 

El servei va nàixer per a abonar diners entre dues persones individuals. D’aquesta manera, l'acord hauria d’establir-se entre particulars i no en una relació empresarial entre consumidor i comerciant.

Les organitzacions de consumidors asseguren que les mesures ajuden a evitar els diners negres i potencien la transparència. Aquesta restricció no afectarà les operacions que un usuari pot efectuar, ja que continuaran sent il·limitades i es poden incloure 30 destinataris en cada enviament de diners. Cada bizum pot ser d'entre 50 cèntims i 1.000 euros.

També et pot interessar

stats