Els apartaments turístics valencians lideren l'arribada de viatgers al juliol, tot i la forta caiguda del 59%

La província de València aconsegueix la millor ocupació, seguida de la de Castelló i a molta distància de la d'Alacant.

Les pernoctacions en apartaments turístics van descendir un 5,1% al gener
Les pernoctacions en apartaments turístics van descendir un 5,1% al gener / Europa Press

El mes de juliol ha aconseguit millors dades per als establiments extrahotelers (apartaments, càmpings, turisme rural i albergs) que durant el mes anterior, però dins d'una caiguda general de pernoctacions i viatgers. Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) del mes de juliol mostren que els apartaments turístics de la Comunitat Valenciana van ser els que més viatgers van rebre de tot Espanya. A pesar d'aquesta situació, la xifra de pernoctacions va caure un 59,1%.

Per zones turístiques, la Costa Blanca va ser la destinació preferida, amb 344.423 pernoctacions i una ocupació del 19,4% dels apartaments oferits. I Benidorm és un dels tres punts turístics amb més pernoctacions, tant en apartaments turístics com en càmpings d'Espanya.

El turisme, com també s'ha vist en els hotels, va ser principalment espanyol, amb 91.694 viatgers enfront dels 26.902 internacionals. I el grau d'ocupació per places va ser del 18,61%, i per apartaments (26,89%), una evidència clara del fort impacte que té la pandèmia en el sector.

Les dades mostren també un millor comportament de l'ocupació als apartaments turístics de la província de València, que van aconseguir un grau d'ocupació per establiment del 42,65%. Els negocis de Castelló van tindre una ocupació per apartament del 36,24% i els d'Alacant, del 19,74%.

També et pot interessar

stats