Els apartaments de Benidorm demanen flexibilitat a l’ICO per a evitar tancaments

El president d’Aptur destaca que els últims dos dies “l’increment de cancel·lacions pel coronavirus ha sigut del 300 per cent”.

Imatge d’arxiu de la costa de Benidorm
Imatge d’arxiu de la costa de Benidorm / Arxiu

El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Blanca (Aptur), Miguel Sotillos, ha reclamat al Govern d’Espanya que flexibilitze les garanties que els exigiran per a accedir als crèdits ICO perquè creu que si les demanen els bancs “no ens donaran els diners”. Sotillos es referia a la situació actual de cancel·lacions i devolució de diners que estan afrontant, “que motivarà que les xicotetes empreses tanquen i això es convertisca en una hecatombe social”.

El president d’Aptur ha avançat que en els últims dos dies “l’increment de cancel·lacions pel coronavirus ha sigut del 300 per cent” i ha calculat que les reserves fins a l’estiu “cauran un 40%”. La conseqüència serà que “la meitat de les empreses tancaran si no rebem ajudes urgents de l’administració”.

No obstant això, ha assenyalat que qualsevol pla “hauria d’estar en marxa fa dies perquè els terminis continuen corrent i cal fer pagaments de nòmines i serveis als quals no podem afrontar”. De cara a la Setmana Santa el panorama “no canviarà”, ha afirmat, perquè “no hi ha temps de reacció pel fet que la gent no viatja per por i això no variarà”.

Unes conseqüències, ha dit Sotillos, que estan afectant a tot el sector d’allotjament vacacional per igual en un escenari que podria empitjorar “si Boris Johnson decideix fer el mateix que els Estats Units i cancel·la els vols procedents de la resta d’Europa, amb la dependència que tenim del mercat britànic”.

També et pot interessar

stats