Anul·len l'acomiadament de quatre treballadores de l’extinta Cierval

El jutge condemna la CEV a readmetre-les o abonar-los indemnitzacions d’entre 14.000 i 100.000 euros.

Seu de la patronal autonòmica Cierval
Seu de la patronal autonòmica Cierval

El jutjat social número 2 de València ha declarat improcedent l'acomiadament de quatre treballadores de l'extinta patronal autonòmica Cierval. A més, condemna la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), que ha assumit l'activitat de la Cierval, a readmetre-les o abonar-los indemnitzacions d'entre 14.000 i 100.000 euros.

La sentència estima la demanda de les treballadores contra la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval), la Confederació Empresarial de Castelló (CEC) i la Confederació d'Empresaris d'Alacant (Coepa).

Al maig del 2017, la Cierval va notificar a les treballadores l'extinció dels seus contractes al·legant l'extinció de la personalitat jurídica de l'empresa. Llavors va manifestar que, per falta de liquiditat, no podrien disposar de la indemnització que els poguera correspondre.

La patronal empresarial, que es va constituir al maig del 1981 i era activa a les tres províncies per mitjà de la CEV, la CEC i la Coepa, va entrar en concurs voluntari de creditors a l'abril del 2017 i se'n va acordar l'extinció.

Les treballadores van impugnar la decisió empresarial de donar per extingits els seus contractes de treball. Van demanar que l'acomiadament fora qualificat de nul o improcedent perquè el contractant era "la unitat empresarial formada per les entitats codemandades" i perquè concorria "la successió empresarial de la codemandada CECV". A més, van al·legar que s'havia incorregut en falta de forma en l'adopció de l'acomiadament.

La CEV recorrerà contra la sentència al TSJCV

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha anunciat que recorreran contra la decisió davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Navarro ha assegurat que la confederació té preparat l'aval que exigeix el jutjat per a recórrer en contra. Sosté que té "poc a dir", si bé subratlla que l'entitat que presideix creu que el sentit de la resolució judicial "no és correcte" i per això presentaran un recurs.

També et pot interessar

stats