Anfac preveu que el sector automobilístic crearà 1,5 milions d'ocupacions fins al 2040

Segons l’associació, la transformació del sector incrementarà l’aportació al PIB entre un 7% i un 12% anual addicional.

Treballadors a la factoria Ford d’Almussafes
Treballadors a la factoria Ford d’Almussafes / Arxiu

L'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) preveu que l'ocupació en el sector automobilístic augmentarà entre un 4% i un 7%, fins a quasi 1,5 milions de llocs de treball el 2040. A més, creuen que la facturació incrementarà fins a 310.000 milions d'euros gràcies al nou ecosistema de la mobilitat, en què la fabricació de vehicles s'acompanyarà de nous serveis de mobilitat com la conducció compartida o autònoma i la gestió de dades.

Segons recull el ‘Pla de l'Automoció 2020-40. Liderant la mobilitat sostenible', la transformació del sector automobilístic comportarà un increment de l'aportació del sector al Producte Interior Brut (PIB) entre un 7% i un 12% anual addicional, al mateix temps que augmentarà la recaptació fiscal.

"Les adjudicacions del 2025 es decideixen hui i Espanya competeix amb altres països i fàbriques del nostre entorn per a aconseguir-les. No tenim l'efecte seu i, per tant, hem de ser molt més competitius", ha subratllat el president d’Anfac, José Vicente de los Mozos.

Tal com ha explicat De los Mozos, apareixeran nous elements i components com els carregadors i les bateries dels cotxes elèctrics, nou programari i noves empreses de mobilitat. "Aquests sectors seran importants i és clau que Espanya atraga els sectors d'inversió", ha destacat.

També et pot interessar

stats