Anecoop factura 663 milions d'euros

La cooperativa, que defensa els interessos de 27.000 llauradors de cinc comunitats autònomes, factura un 3,8% més que l´any anterior.

El directius d'Anecoop han oferit aquestes dades abans de l'assemblea general que ha aplegat a València els representants de les 69 cooperatives i empreses d'Espanya que en formen part. La coooperativa ven el 93% dels seus productes a la Unió Europea: França, Espanya i Alemanya són els clients més importants. L'increment en la venda de fruita i hortalissa s'ha situat en el 6,8%. En total, han sigut 835.000 tones comercialitzades, més que en cap altre moment de la història de l'entitat. Un dels assumptes que més preocupa els responsables d'Anecoop és el Brexit, que pot perjudicar les vendes dels agricultors valencians. El director d'Anecoop, Joan Mir, ha demanat seny als polítics.

Anecoop defensa els interessos de 27.000 llauradors de cinc comunitats autònomes. El president, Alejandro Monzón, ha recomanat als agricultors que entren a formar part de les cooperatives. Assegura que estaran més ben protegits i representats. De manera semblant s'ha pronunciat Joan Mir, que considera imprescindible la innovació per tal de fer més atractiu el cooperativisme.

La campanya per productes

La venda de vi ha superat el sostre dels 30 milions d´euros en facturació. És un increment del 17% respecte a l´exercici 2015-2016. La campanya de taronges i mandarines es va caracteritzar per la baixa productivitat i, per primera vegada, el conjunt de la resta de fruites supera en volum els citrics. Destaca la consolidació del meló d´Alger i el caqui. En hortalisses destaca la venda de tomaques i bròquil

Anecoop, fundada el 1975, exporta a 73 països i treballa per a ampliar horitzons.

També et pot interessar

stats