L’ampliació del port de València tardarà cinc anys a concretar-se i duplicarà la capacitat actual

Segons la Cambra de Contractistes, les obres generaran 44.000 llocs de treball

Port de València / À Punt NTC

Amb el vistiplau ja aprovat del Consell de Ministres, ara comença la marató per a posar en marxa les obres d'ampliació nord del port de València, ja que el termini marcat és de cinc anys; és a dir, per al 2029. Des de la Cambra de Contractistes de la Comunitat Valenciana són molt optimistes respecte al ritme de desenvolupament de les obres. El director gerent de la Cambra de Contractistes de la Comunitat Valenciana, Manuel Miñes, ha dit en declaracions a À Punt que tant de bo es puga posar la primera pedra en Falles. 

Però els passos a seguir una vegada el Consell de Ministres ha aprovat l'ampliació del port de València no seran molt àgils. El primer l'ha de fer l'Autoritat Portuària de València. La presidenta, Mar Chao, ha dit a À Punt que els queda encara molt de treball per fer per a poder procedir a la licitació de l’obra i la resta de la tramitació administrativa. Una vegada licitades les obres hi haurà tres fases, que començaran amb la construcció d'una esplanada de 137 hectàrees.

L'objectiu és que el 2029 la nova terminal puga estar en marxa i duplicar la capacitat actual, que ara mateix està al voltant dels cinc milions de TEU, segons el president de l’Associació de Directius i Empresaris Logístics Propeller. El TEU és la mesura que s’utilitza als ports i respon a les sigles en anglés de twenty foot equivalent unit i equival a un contenidor de 20 peus. Així un contenidor de 40 peus equivaldria a dos TEU. Per tant, es passaria d’uns cinc milions de contenidors de 20 peus a uns deu milions. 

A més, una vegada posada en marxa, el port de València tindrà capacitat per a rebre als vaixells de nova generació que actualment només poden atracar en alguns ports del món.

Pel que fa a la creació d’ocupació, s'espera que les obres de construcció creen més de 44.000 llocs de treball, indica Miñes.

També et pot interessar

stats