Altos Labs, la companyia de Jeff Bezos, fitxa la investigadora valenciana Pura Muñoz-Cánoves

La científica va rebre el 2019 el Premi Rei Jaume I d'Investigació Mèdica per les seues aportacions en els mecanismes moleculars de l'envelliment

Entrega Premios Rey Jaime I 2019 lonja
Entrega Premios Rey Jaime I 2019 lonja / Eva Ripoll (Fundació Premis Rei Jaume I)
28 de març 2022 - 14:26

Altos Labs, la companyia biotecnològica llançada a principis de 2022 per Jeff Bezos per a investigar l'envelliment, ha fitxat la investigadora valenciana Pura Muñoz-Cánoves, segons publica aquest dilluns La Vanguardia. El fundador d'Amazon i un dels homes més rics del món està fent una forta aposta inversora en la investigació contra l'envelliment. Per això, la creació de la start up ha estat acompanyada de fitxatges de grans noms de la investigació mundial, com ara el de Muñoz-Cánoves.

La investigadora valenciana "és reconeguda internacionalment per les seues importants contribucions als camps de la regeneració muscular en fisiologia i patologia i, més recentment, en l'envelliment", segons valorava la Fundació Premis Rei Jaume I en 2019, en entregar-li el guardó d'investigació mèdica.

La científica, que va estudiar Farmacologia a la Universitat de València, treballava fins ara a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i al Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC), institucions a les quals està afiliada i a les quals ja ha comunicat la seua nova etapa laboral.

Altos Labs es dedica "a desentranyar la biologia profunda de la programació de rejoveniment cel·lular", segons explica al seu web. La intenció és "restaurar la salut cel·lular i la resiliència per a revertir malalties, lesions i discapacitats que ocorren al llarg de la vida", agrega l'empresa. El de Muñoz-Cánoves, en aquest context, no és el primer fitxatge. La start up mateixa admet, que està construint una empresa "en la qual molts dels millors científics del món poden col·laborar internament i externament i desenvolupar la seua investigació amb la velocitat, la missió i l'enfocament de l'empresa privada".

També et pot interessar

stats