Aliança entre la Comunitat Valenciana i Múrcia per a exigir més inversions al govern

Empresaris i sindicats de les dos autonomies acorden reivindicacions conjuntes en matèria de finançament autonòmic i infraestructures.

Aliança entre la Comunitat Valenciana i Múrcia per a exigir més inversions al govern
Aliança entre la Comunitat Valenciana i Múrcia per a exigir més inversions al govern

Els presidents de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i de CEV Alacant, Salvador Navarro i Perfecte Palacio, i els secretaris generals d’UGT PV i CCOO PV, Ismael Sáez i Arturo León, s’han reunit aquest dissabte amb els seus homòlegs en la Regió de Múrcia: José María Albarracín, president de la Confederació Regional d’Organitzacions Empresarials de Múrcia (CROEM) i els secretaris generals d’UGT i CCOO de Múrcia, Antonio Jiménez i Santiago Navarro.

La trobada dels presidents de CEV i CEV Alacant i CROEM i els secretaris generals d’UGT i CCOO de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, que ha tingut lloc en la seu de CROEM, ha servit per a estretir la col·laboració de les dues autonomies i acordar reivindicacions conjuntes en matèria de finançament autonòmic i infraestructures, i entre elles, un pacte nacional de l’aigua que solucione el dèficit hídric que afecta determinades àrees de la Comunitat Valenciana i Múrcia, i que dificulta el seu desenvolupament econòmic i social.

Reforma del model de finançament autonòmic i corredor mediterrani, interessos comuns

Respecte al finançament, els participants en la reunió lamenten que la falta de negociació i consens han impedit la reforma del sistema de finançament que havia d’haver-se produït el 2014. Els representants empresarials i sindicals de la Comunitat Valenciana i Múrcia exigeixen la reforma del model de finançament autonòmic, de manera que es produïsca una distribució equitativa d’aquests recursos entre els diferents territoris.

Per a aconseguir-ho proposen promoure un anivellament del finançament per habitant, de manera que s’eliminen les diferències actuals i millore la situació relativa de les més perjudicades, entre les quals hi ha la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana.

A més, exigeixen la condonació del deute acumulat per causa d’aquest infrafinançament i una major dotació pressupostària en les inversions que realitza l’Estat en infraestructures.

En matèria de recursos hídrics, s’ha acordat continuar exigint garanties de disponibilitat d’aigua per a tots dos territoris i han recordat que Múrcia i la Comunitat Valenciana, especialment Alacant i el Baix Segura, viuen en situació d’alerta permanent per aquest dèficit.

En el capítol d’infraestructures, els representants de CEV, CCOO PV i UGT PV i els seus homòlegs de Múrcia han subratllat la necessitat de mantenir una posició conjunta i sòlida a l’hora de reivindicar l’execució íntegra i simultània del corredor ferroviari mediterrani, un projecte estratègic per a les empreses i l’economia de les dues autonomies.

Amb la finalitat de fer seguiment dels progressos en les reivindicacions conjuntes acordades, les dues parts s’han compromés a mantenir noves trobades en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats